18. Juni 2018
Fuller’s
har tidligere eksperimenteret med gamle opskrifter fra deres arkiver, men har
ellers brygget mere eller mindre traditionelle ales. Med det nylige samarbejde
med engelske mikrobryggerier er de begyndt at udforske nogle mere
utraditionelle typer. Jeg ved ikke, om det er disse håndværks-bryggerier der
selv har foreslået hvilke øl, de skulle lave, men i hvert fald er det en fin
måde for Fuller’s at udvide horisonten på.
En
af disse nye øl falder i den populære NEIPA kategori, og den hedder såmænd også
blot ’New england IPA’ ( Ikke noget fancy navn denne gang ).
Til
gengæld skulle jeg lige orientere mig lidt, for det stod ikke helt klart,
hvilket bryggeri Fuller’s samarbejdede med.
Når
man først ved det, er det såmænd ganske logisk og tydeligt – ’Cloudwater’
Cloudwater
Brew Co. ligger også i Manchester og blev grundlagt i 2015. Efter sit 2. besøg
på Copenhagen Beer Celebration besluttede Paul Jones at få del i Manchesters
voksende specialølsmarked. og sammen med William France fik han stablet et
bryggeri på benene. De er 4 i teamet. Brygmester er James Campbell, der
tidligere var på Marble Brewery, og Al Wall
tager sig af alt det andet. De har alle forskellig smag i øl, hvilket er med
til at udvikle deres sortiment. Alle fire brygger øl, og tydeligvis amerikansk
inspirerede – mange DIPA i sortimentet.
Samme
med Fuller’s har de også lavet et amerikansk øl – den nye populære type New England
IPA.
Jeg
må indrømme at denne øltype ikke siger mig så meget, men det er blevet til en
ganske fortrinlig udgave. Den er gylden – en anelse sløret og med en dejlig
duft af milde citrusfrugter. Der er brugt Simcoe og Amarillo og den engelske
humletyoe Olicana. Alkoholprocent på 7.0%. Frisk og skarp i munden og med en
markant bitterhed i afslutningen. Men den er ikke så markant anderledes end
mængden. Det er kun i forhold til Fuller’s produktion, den skiller sig ud – og den
er mådke også mere unik på det engelske marked.
karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar