Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 27. november 2021

Tid til en øl - Gran Canaria 2 / Hop Rider


27. November 2021

Jeg har ofte i ferien på De Kanariske Øer fundet en del øl, der ikke har været spanske, men som heller ikke er kendte herhjemme - i særdeleshed tyske øl.

Hop Rider er et brand fremstillet af Privatbrauerei Eichbaum fra Mannheim. De har lavet deres Wild Monkeys - en trio at vilde gorillaer, der synes, det er for kedeligt i junglen. Lederen af gruppen er Hop Rider - en gammel jagerpilot med grønt humleskæg. Han har lagt navn til deres 'Session IPA'.

Det er en kraftigt lysende, uklar øl på 4,9%. En forfriskende IPA på 35 IBU. Vic Secret giver en let eksotisk humlesmag med et skær at ananas og citrus. Udmærket bitterhed til slut - dog i den afdæmpede afdeling.

Karakter 4


Overfor den står den meget mørke 'Beastly Red'. Etiketten er skræmmende med en grumt udseende gorilla. Nu skal der sparkes røv. Måske derfor bliver man en smule skuffet, for Malt Biker lægger mere vægt på malten. En red ale på 6,0% med en bitterhed på kun 18 IBU. En relativ venlig og maltet øl, der kommer til at virke en smule tandløs i forhold til etiketten.

Karakter 3+


Den sidste øl i serien er Yeast King, der især lægger vægt på gæren. Dog ikke typisk tysk weissbiergær, men en mere neutral gær. Den kaldes da også 'Wheat Pale Ale'. Og det er også det indtryk, man først tænker på. Men der er alligevel en frugtig note af orangefrugt. og en smule bitterhed til slut ( IBU 25 ). Orangesmagen giver et indtryk af belgisk wit fremfor tysk weiss, men det er nok utilsigtet. Såmænd ganske udmærket, men der er måske ikke grund til at se slet så hovski-snovski ud som abekongen gør.

Karakter 3+






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar