Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. februar 2022

Tid til en øl - D9 Brewing Whiskers On Kittens


 14. Februar 2022

Her i huset har vi altid haft katte. En overgang var der 4, men for tiden har vi kun en. Og aldrig har vi haft en med så eddikesurt et ansigt, som den der pryder dagens øl. Det er da også en sur øl - en 'sour' fra det amerikanske bryggeri D9 Brewing. ( 'sour' oversættes dog oftest til 'syrlig' ).

Bryggeriet blev grundlagt i 2014, efter at stifterne havde eksperimenteret i garagen i 6 år, og det var med de syrlige øl, de først slog igennem. Nu brygger de en bred vifte af øltyper. Bryggeriet ligger i North Carolina, og brygmester er Aaron Burton, der sammen med Andrew Durstewitz og John Ashcraft ejer bryggeriet.

Mens de bryggede i garagen jokede de med et slogan: 'District 9 is rising up for craft beer'.

'Whiskers On Kittens' er en gylden sour ale på 5,5%. Den er brygget med rosenblade, hvede og laktose. Man kan med lidt god vilje godt fornemme lidt rosenblade i aromaen, men det er nu et ret diskret duft. Flot gylden øl med en livlig og perlende fremtoning, inden munden snerper sig sammen pga af syrligheden. Det er i retning af æbleeddike, og rosenbladene giver ikke ret megen kontrast dertil. Jeg synes, den virker lidt for ensporet i dens udtryk.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar