Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 24. januar 2014

Tid til en øl - Clown Shoes Clementine


23. Januar 2014

Så er vi i finalen. Det bliver spændende på søndag.  Vi indtog aftensmaden til den første kamp og det var såmænd suppe, hvilket er dejlig her i kulden. Til den åbnede jeg en witbier fra det amerikanske bryggeri Clown Shoes.

Det er første gang, jeg smager øl derfra men nok ikke sidste. De vil gerne lave øl med en smule humor – ” a little crazy”. Det er også det navnet antyder. Bagmanden Gregg Berman synes, at det sjove ved klovne nok kan diskuteres, men deres sko er umiskendeligt sjove. Navnet blev først indsendt til en konkurrence som Beer Advocate lavede. Det slog absolut ikke an, men Berman besluttede senere, at ham selv kunne lave en øl med det navn.  Det var ikke hensigten at lave et brand, men folk kunne lide det og han hyggede sig med kammeraterne om at brygge. Så det udviklede sig derfra. Bryggeriet stammer fra Ipswich, Massachusetts, men det lader til, at der bliver brygget på kontrakt hos Mercury Brewing Company.

Deres belgiske witbier bærer navnet ”Clementine White Ale”, fordi den er krydret med klementiner, sød appelsinskal og koriander. Der er brugt Summit humle. Procenten er 6,0%

Det er en uklar, bleggul øl med luftig skum og mange langsomme bobler. Duft af koriander, sød grape og appelsin ( klementin ). Den føles frisk og er let at drikke. Smagen er domineret af klementin og med en anelse skarpere afslutning, men der er ikke tale om en humlebombe.

Karakter 3+

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar