Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 28. januar 2014

Tid til en øl - Adnams Spindrift


28. Januar 2014

Forleden faldt vejen forbi John Bull Pub, hvor månedens flasketilbud er ”Spindrift” fra Adnams, der ligger i Southworld, Suffolk. Jeg har tidligere skrevet om bryggeriet, der er fra 1872.

”Spindrift” er en nyere øl – en ”East Coast Blonde”, hvilket her bare betyder lys øl. Den er på 5,0% når den kommer i flaske, for de fleste engelske flaskeøl er til eksport, og de ved godt at andre landes øldrikkere ikke vil nøjes med 4,0%, som er fadudgaven.

Det er en smuk gylden øl med mange små bobler. Den har en lidt mørk humlearoma – lidt som skovbund i en nåletræsplantage ( lidt mulden fyrrenåle ). Det er Boadicea-humle ( ? ), der er brugt. Den har jeg ikke tidligere stiftet bekendtskab med, men den beskrives som mild og blød med noter at citrus og blomster. Den er kendt for sin modstandsdygtighed, og er opkaldt efter en keltisk dronning, der netop gav romere masser af modstand. Den føles meget levende og prikkende i munden. Den er frisk med lidt kiks, lidt engelsk flora og et pænt humlebid til sidst.

Karakter 3+

Navnet stammer fra det øverste skumsprøjt på brækkende bølger. ( se også etiket )


Ingen kommentarer:

Send en kommentar