Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 15. januar 2014

Tid til en øl - Pietra



15. Januar 2014

Et par af vennerne havde en fantastisk ferie på Korsika her i efteråret. Det er en ø med barsk, men storslået natur. Man kan selv læse om det i Asterix, der bla. findes som toiletlæsning – både på dansk og på originalsproget. Der er mange kastanjetræer på øen og kastanjer er blevet brugt til mel og cereal, - og så er det også en ingrediens i den lokale korsikanske øl – ”Pietra”.

Pietra er en lille korsikansk by med 76 indbyggere og her vendte Amelie og Dominic Sialelli tilbage til i 1992 med den hensigt at lave en lokal øl. Efter mange forsøg fandt de en opskrift, de kunne stå inde for og som udnyttede kastanjerne bedst. De begyndte at bygge bryggeriet i 1995 og i Juni 1006 kunne de åbne dørene til Korsikas første bryggeri.

Kastanjerne stammer fra Castagniccia – en af Europas flotteste kastanjeskove. De er økologisk dyrkede og udvalgt med håndkraft, inden de på æselryg transporteres ned af bjerget. Her bliver de malet til kastanjemel og det er det der bruges i øllet.

Min ven brygger selv og havde naturligvis taget nogle øl med fra Korsika, som vi kunne smage. Derudover smagte vi også hans egen ”Weizenbock” med en ny gærtype og ”Knudebock” med havtorn fra Rubjerg Knude.. Dejlige øl.

”Pietra” er en undergæret øl på 6,0%. Jeg husker den lysere end den ser ud på billedet - mere en mørk gylden glød. Skumlaget er ikke kraftigt. Og det er duften absolut heller ikke. Meget neutral, for ikke at sige - næsten forsvindende. Men øllet har en god fylde uden at den føles tung. Smagen er maltet i første omgang og blandet med en bitter/sød note, der må stamme fra kastanjemelet. Det kan minde lidt og nødder, men har altså en bitter nuance, der ikke stammer fra humlen. Det gør denne øl til sin egen og balancerer indtrykkene fint. En udmærket øl, der dog ikke er så speciel som jeg måske have forventet.

Karakter 3+

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar