21. August 2015
Inden
anden halvleg af Humleland ølsmagningen kommer på bloggen, trænger aftenens
hyggemadklub sig på med et par øl. For første gang i umindelige tider var der
vejr til at sidde i haven og få sig en øl. Ingen blæst, masser af sol og lidt
skygge fra parasollen, der for første gang i år var slået op.
Vi
nød lidt chips og en øl fra Midtfyn Bryghus ( De der ikke drak øl, fik rosevin
eller sodavand ). I Fakta fandt jeg en ”Double India Pale Ale”, der muligvis er
brygget til COOP. Midtfyn har en Double IPA i deres faste sortiment, men den er
på 9,2%. Denne øl er ”kun” på 7,3%, men minder ellers meget om den anden.
Udvalgte amerikanske humler giver en kraftig humlebitterhed med god smag af
grape.
Karakter
4
Så
rykkkede vi indendøre til aftensmaden. Vi have fået nogle fiskeplatter i
Brugsen med æg & rejer, fiskefrikadeller, krebsehaler, laks og røget ørred,
og dertil valgte vi en saison fra Frejdahl – ”Gudmund”.
Det
er duften af lys frugt og bær der møder en – drue, stikkelsbær og æble. Brygget
på pilsnermalt, humlet med Nelson Sauvin humle og afrundet med mjød af dansk
honning. Derefter fadlagret på Chardonna hvidvinsfade.
Em
smuk gylden øl på 7,0%.. Aromaen er nævnt og smagen er rund og lækker. Man
mærker mjøden som en balancerende sødme, der er i godt modspil til lidt
skarpere, let syrlige noter fra hvidvinsfadet. En god ledsager til fisken.
Karakter
4+
Gudmund
er nevø til den sydfyske viking Roulv. Gudmund døde på vej hjem fra et slag i
Frankrig og Roulv satte en runesten over ham.
RuulfRsatisatinnuRa
kudiaftkudmutbrudur
sunusintruknadu
auaiRfabi
Det
var teksten på runestenen, men den er oversat til nudansk ( det er nu så meget
sagt )
” Roulv,
næsboernes gode, satte stenen efter si brodersøn Gudmund
druknede Åver
malede”
Vi
åbnede også en Grimbergen ”Ambre” – en glimrende øl, som er omtalt tidligere.
Efter
fiskeanretningen skiftede vi til en mørkere, sød øl – ”Organic Chocolate Stout”
fra engelske Samuel Smith. Den er på 5,0% og brygget med chokolade malt og
kakao ekstrakt. Den har en dejlig duft af chokolade, men da vi smagte på den
var den ualmindelig vammelsød. En af vennerne sagde rammende: Det er jo en Øl-Cocio.
Der skulle ikke meget til før vi var trægt helt i defensiven af kvalmende
sødme, så vi haster videre.
Karakter
1+
Det
skal dog siges til Samuel Smith’s forsvar, at jeg stort set aldrig har brudt
mig om chokolade stouts. Jeg tror den eneste, jeg har sat pris på er den fra
Maisel & friends.
Jeg
skyndte mig i ølskabet for at se om der ikke var et eller andet, der kunne
fjerne den vamle smag. Og jeg fandt en ”Avant Garde Ale” fra Lost Abbey.
”Relax
and watch the evening arrive as the afternoon sun is consumed by the illuminating
moon over the gardens”.
Det
lød helt klart som en øl til lejligheden. Det er en Biere de Garde ( der er jo
en hentydning i
navnet ) på 7,0%. Den er beskrevet som en Farmhouse Style Ale, men
hvor det ofte betyder syrlig passer det ikke her.
Det
er en gylden, uklar øl med hvidt skum. Duft og smag er frugtig med drue og melon.
Den er ikke sød, hvilket lige var det, der skulle til. Frisk og med en let
syrlighed.
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar