Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 8. juli 2021

Tid til en øl - Siren We Are Stardust


 8. Juli 2021

I går åbnede jeg en engelsk øl til landskampen mellem Danmark og England, og jeg sad desværre tilbage med en besk smag i munden til slut, og det var ikke kun på grund af resultatet.

Siren Craft Brew har lavet en moderne fortolkning af en engelsk 'stock ale' i samarbejde med Wiper & True - et bryggeri fra Bristol. Det er jo spændende med denne øltype, som jeg må indrømme, jeg ikke kender meget til. Det er historisk stærke øl, der har lagret længe og taget smag af fadet, så de fremstår som sylige - i retning af æbleeddike.

Til denne øl er der brugt brettanomyces gær for at hjælpe det syrlige på vej, men den er også lagret i 24 maneder på bourbon fade, der har været brugt 3 gange tidligere. Så selvom jeg jeg ikke lige er blevet fan af stilen, virker det måske meget autentisk. Den holder 10,5%

Det er en øl, der står utroligt flot i glasset. Smuk ravfarvet glød og toppet af et tyndt lag let, hvidt skum. Allerede i aromaen mærker man de syrlige eddikenoter sammen med gamle engelske lædermøbler. Den er skarp i munden, og jeg kan ikke vænne mig til smagen. Det er som om et helt engelsk herreværelse med læder, mahogni og cigarer er opløst i alkohol. Der er også en jordslået, anløben aura omkring den.

Karakter 3

Det er muligvis en god fortolkning af en gammel engelsk Stock Ale, men personligt ikke noget jeg sætter pris på, så i ølkampen tabte England. Den danske kombattant var 'Floki' ( Black IPA ) fra Skagen Bryghus.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar