Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 29. juli 2021

Tid til en øl - Skagen Bryghus Ragnar


 29. Juli 2021

Ragnar Lodbrog er en dansk sagnkonge, der siges at have levet omkring år 800, og han er hovedpersonen i serien 'Vikings'.

Han fik sit tilnavn, da han lavede sig en dragt bestående af en lodden 'brog' ( buks ) og en lodden kappe, som han dyppede i beg. Så kunne han gå i kamp med en lindorm, der havde omringet et tårn, hvor den smukke Tora levede. Han overvandt ormen og ægtede Tora. De fik 2 sønner sammen.

Hun døde af sygdom og Ragnar drog på togt, hvor han mødte Aslaug ( Kraka ), som han giftede sig med ( se tidligere indlæg ).

Ragnar skibe forliste senere ud for Englands kyst, og han blev taget til fange af Kong Ælla, der smed ham i en ormegård. Først da hans lodne tøj blev taget af ham, bed ormene og Ragnar døde. Hans 4 sønner hævnede ham og Ivar Benløs blev konge af England.

En meget hurtig gennemgang af historien. Jeg har ikke set serien, men det tror jeg da jeg skal.

Skagen Bryghus har som tidligere nævnt lavet en serie øl med inspiration fra serien 'Vikings'

Da Ragnar var konge, er det naturligt, at den øl, der bærer hans navn, er en luksusøl.

'Ragnar' er en 'brut IPA' på 11,0%. Og hvad er så det for en type? Jeg ved egentlig ikke om det er en type, der findes flere af rundt omkring, men det er en IPA, der er brygget med champagnegær.

'Brut' er en betegnelse, der bruges om mousserende vin. Det angiver at vinen er 'tør'.

Så her forventer vi en perlende drik uden meget sødme og med en del bitterhed. Og det er sandelig også det vi får. Det er en lys, gylden øl med fint, hvidt skum, der bruser festligt. Det er en perlende øl, selvom den måske ikke er helt så sprudlende som en champagne. Bitterheden er også tydelig, så alt i alt lever den op til beskrivelse på fornem vis.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar