Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 21. august 2023

Tid til en øl - Bad Seed Beer Fest / Pilsner


21. August 2023

Da jeg ventede udenfor Studenterhuset, på at 2. session skulle starte, så jeg en ung hjælper fra festivalen vinke. Jeg havde set ham før, men kunne ikke huske hvor. Det viste sig at være en gammel elev. Det er anden gang i år, jeg møder gamle elever til ølarrangementer, og det er lidt underligt at de 'små' nu er store nok til at drikke øl. Vi mødtes et et par gange i løbet af aftenen og fik snakket lidt.

Der var mange mennesker på pladsen. 400 billetter var der vist solgt, og jeg tænkte, der ville blive overfyldt og man skulle stå i kø det meste af tiden.

Men der var god plads. Ideen med at hver stand kun har 2 øl med betyder, at standene ikke fylder, og man bliver hurtigt ekspederet. Derfor var der stort set ingen kø, og der var ofte tid til at tale med bryggerne, hvilket jeg sætter stor pris på.



Jeg synes ind imellem, at ølverdenen er ved at lukke sig om Sour, DIPA og BA Stout, og det var da også hovedparten af bryggene. Men flere bryggerier er begyndt at udsende mere traditionelle øl. Det gælder i høj grad Bad Seed Brewing, der med pilsnere, classic, rauchbier m.m er med til at udvide specialølsmarkedet.

Derfor glædede det mig også, at der var en del pilsnere på festivalen, og vi gik en runde for at se, hvad baggrunden for det var. Og hvorfor. Personligt synes jeg, det er svært at overgå de klassike tyske og tjekkiske.

Warpigs havde en lys undergæret øl på hanen. Ikke en pilsner dog, men en helles. Denne sydtyske type har ofte mere vægt på maltprofilen end humlen og det var også tilfældet her. Den havde det lidt spøjse titel: 'Who the **** is Willy Becher?' og det er et godt spørgsmål, som jeg ikke lige har et svar på. Eneste bud er, at der er en Willy Becher, der laver ølglas, men om det er det navnet hentyder til ved jeg ikke.

Den er på 5,0%, hvilket er meget traditionelt, og smagen er på samme vis. Dendermonde er velsmagende, men ikke særligt original, og det er jo nok også svært med typen.

Karakter 3+

Jeg har vist ikke tidligere skrevet om Warpigs, men kammeraten havde været på deres brewpub i København og talte godt om dem. Warpigs er resultatet af en samarbejde mellem Mikkeller og Three Floyds fra USA, og brygmester Amir Behdarvand er hentet ind fra Mikkellers pub i San Diego. Helt klart et sted jeg må besøge i København.


The Many Worlds er et helt nyt bryggeri fra 2021 - stiftet af Christoffer Hower, der tidligere var brygger for To Øl. De har nogle fede etiketter og Christoffer viste os etiketten til den nye pilsner, der ikke var kommet på markdet endnu. Vi måtte nøjes med et håndskrevet skilt af 'Four Moons Of Saturn'.

Det er en 'Italian Pilsner' på 5,0%, og da vi spurgte, fik at vide, at det i lige så høj grad måske er sydtysk. Der er i hvert fald brug store mængder af sydtysk humle ( bla Perle ), der også er brugt som tørhumle, og det giver en meget smagfuld, frugtig pilsner. Balancen mellem smag og bitterhed er perfekt, og det var nok aftenens bedste pilsner ( vi smagte dog kun 3 ). Den havde et lidt anderledes udtryk end det helt traditionelle.

Karakter 4

 


Vi sluttede pilsnerrunden ved Gamma Brewing, der havde lavet en 'rustic lager'. Måske kalder de den 'lager', fordi de har ændret den friske, rene pilsnersmag til et lidt mørkere og maltet udtryk. Det fungerer udmærket og giver lidt mere krop til øllet. Om det lige falder helt i min smag er ikke sikkert, men spændende med et lidt anderledes tiltag. 'Slow Ramblings' er på 5,2%

Karakter 3+

Så havde vi også smagt pilsner nok. Det er en svær øltype at variere uden af pilsnerpræget forsvinder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar