Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 5. august 2023

Tid til en øl - Bette Ølhus / Broeder Jacob Lazarus / Korenaar Sans Pardon


I nattens mulm og mørke var der en munk, der hemmeligsfuldt bryggede øl i klosteret. Det var ikke noget man brugte på stedet, men ingen opdagede det. Da øllet var færdigt, skulle det jo smages og defor mødte munken ikke op til næste morgens gustjeneste - prim. De andre munke gik til hans celle og vækkede ham med sangen: Broeder Jacob ( Mester Jakob ). Han blev afsløret, men heldigvis faldt øllet også i abbedens smag og bryggeriet kunne forsætte - nu i dagslys.

Nu er det andre der brygger i klosterets navn og bryggeriet kaldes Broeder Jacob. På glassets kant står melodien, men vi mangler 'bim-bam-bum'. ( Her er det: 'hører du ej klokken' ).

Det er ganske vist, for vi hørte historien af Vera, der ejer 'Det Bette Ølhus' og hun ved, hvad hun taler om.


Bryggeriet laver en del øl, der er tilsat forskellige slags spiritus. 'Lazarus' er 'sherry-infused. Sherryen har ligget og trukket sammen med egespåner i 3 uger, inden den bliver tilsat øllet.

Det er en behagelig øl på 8,5%, hvor man godt kan smage sherryen

Karakter 4+


Dagens sidste øl blev en stærk, mørk sag på 11,0%. Jeg troede det var en quad, men det viste sig at være en belgisk Russian Imperial Stout. Det er ikke en defineret øltype, men den belgiske tilgang til stout, giver nu en lidt anderledes udgave.

Jeg kender flere belgiske stouts, og de er ofte mere afrundede end de engelske og især de amerikanske udgaver.

De Dochter van de Korenaar er et bryggeri i Baarle-Hertog, nær Antwerpen. Det blev grundlagt i 2007 af Monique og Ronald Mengerink. Bryggeriet navn stammer fra Karl V, der omkring 1550 udtalte, at han 'foretrak kornet datter fremfor drueklasen blod'. Bryggeriet har vundet adskillige pireser med deres øl, og jeg har tidligere smagt deres øl med stor fornøjelse.

'Sans Pardon' betyder 'ingen undskyldninger' og på flasken står der da også: ' No excuses. Just enjoy!' Den er kulsort med flot skum . Dejlig sødlig ristet aroma. 'Sans Pardon' har ligget 6 mdr. på nye bulgarske egefade, og træet herfra skulle udmærke sig ved fine vaniljenoter. Derudover er der også rooibos, og sammen med den ristede malt giver det en dejlig kompleks smag af både kaffe og frugt. En virkelig fin afslutning på en god dag.

Min kære kone havde drukket alkoholfri hele dagen, så hun kunne køre mig sikkert hjem. ( Hun drikker alligevel ikke øl, men hun hygger sig på Ølhuset med strikketøj og en enkel kage.)

Karakter 5



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar