28. Oktober 2014
Forleden besøgte vi nogle venner,
så vi sammen kunne følge med i tredje afsnit af ”1864”. Men inden den gik i
gang satte vi os til bordet med dejlig mad. Og der kom også spændende øl på
bordet. Først værtens egen klon af ”Chimay Rouge” – en udgave der lagde sig
pænt op af originalen. Derefter en specialitet fra Italien – ”Rude Boy IPA ”
fra bryggeriet Toccalmatto i Fidenza. Det stammer fra 2008 og det er Bruno
Carilli, der står bag det. De brygger i tre serier – en ”classic”, en ”Special”
og en ”barrel aged”. Alle øl er overgærede.
”Rude boy IPA” er fra deres ”classic-serie”.
Det er en øl på 6,5%. Den er brygget på otte forskellige maltvarianter og
humlet med Bramling Cross og Centennial. Det er en fin rødlig øl med blødt,
hvidt skum. Den har en god duft af frugtig humle. De beskriver den selv som ”a rude
boy indeed”, men så rå og grov er den u heller ikke. Måske set med italienske
briller, hvor humlebitterhed ikke er så udpræget. Den har en behagelig, let
afdæmpet humlesmag, men man er dog ikke i tvivl om, hvilken kategori den hører
hjemme i.
Karakter 3+
Til hovedretten kom en ”Het
Kapitel Watou Blond” på bordet. Hovedretten var med asiatisk tilsnit og øllen
passede fint dertil. Det er bryggeriet Van Eecke der brygger serien Het
Kapitel. Bryggeriet stammer fra 1629, og det ligger i Watou nær Poperinge. Under
den franske revolution blev både slot og bryggeri nedbrændt, men det blev
genopbygget i 1820 under navnet ”In de gouden Leeuw”. I 1862 blev familien Van
Eecke gift ind i bryggeriet og det skiftede navn til ”Van Eecke”.
De brygger den berømte ”Hommelbier”,
der blev skabt af Karel Leroy i 1981.
”Het Kapitel Watou Blond” er på
6,5% og vandt i 2010 guld i kategorien ”blond Abbey ale”, Det er en ufiltreret,
abrikosfarvet øl med let skum. Duften er eksotisk med mango og grape. Dejlig
behagelig smag, hvor de eksotiske indtryk også kommer frem
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar