27. November 2014
”Köstritzer Schwarzbier” er en af de
ikoniske øl, der har skabt sig et navn i ølverdenen. Jeg vidste egentlig ikke
at de lavede andre øl, men blev overrasket i sommer, da vi kom forbi Harrislee
ved grænsen. Her så jeg en ”Kellerbier” fra bryggeriet. Der er også et par
pilsnervarianter på markedet samt en hvedeøl og en pale ale.
”Kellerbier” er en ufiltreret øl på 5,4%.
Den har en mørk gylden, let rødbrun farve og en fin offwhite skumkrone. Duften
er maltet med lidt karamel og nødder. Den er let drikkelig og passer godt til
et frokostbord. Smagen er også præget af karamelmalt og humlen giver kun et
balancerende input. Den kommer aldrig helt frem i billedet.
Karakter 3+
En af vennerne havde taget to ”Julemumme”
fra Kongens Bryghus med. En ny og en med tre år på bagen, så vi kunne holde en
komparativ smagning. På billedet er det den lagrede udgave til venstre. Som man
kan se er denne noget mørkere end dette års udgave. Forskellen på de to øl var
ikke så udpræget som vi havde ventet, men der var dog forskel.
Aromaen på den nye øl var friskere i
karakteren end den lagrede og både i duft og smag havde kirsebærlikøren en
fremtrædende indflydelse. I den gamle udgave var det mere malt og mørk frugt der
trængte sig på. En anelse mere portvinsagtig, men ikke i den forventede grad.
Humlen var ikke fremtrædende i nogen af øllene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar