26. November 2014
Forleden var madklubben på besøg og vi
havde lavet kylling med tilbehør fra ”Godt bryg, god mad” – Ølbraiserede porrer
med spelt, citron, urter, chorizo og kikærter. Det smagte vældig godt. I retten
er der brugt ”Stuykman Wit” fra Nørrebro, men jeg havde andre øl på programmet.
Den første var en øl, jeg havde med hjem
fra Hamborg, som vi besøgte i sommer. Hamborg har en ølhistorie der går langt
tilbage i tiden. I 1254 var 457 bryggerier registreret i byen. I år 1900 var
dette tal faldet til 15, men de havde jo også en noget større produktion. Derefter
blev det færre og færre, men i 2012 åbnede to nye bryggerier i byen – Block Bräu
og Ratsherrn.
bryggeriet fremstiller seks forskellige
øl – hvis ikke vi tæller sæson og limited editions med. Bland dem er ”Rotbier”
på 5,2%. Der har siden 1300tallet været en tradition for ”rotbier” i Hamborg.
Især Joachim von Lohe var i 1536 kendt for sin ”Fewrroten”, som folk kom
langvejs fra for at smage. Det er sådan en øl man har forsøgt at brygge.
”Rotbier” er brygget på en udvalgt,
speciel maltblanding ( ikke nærmere beskrevet ) med ”Saphir” humle og en
bitterhed på 30 IBU. Den har en flot, klar rød farve og danner et fint, tæt
skum. Man fornemmer en fin karamelnote i aromaen. Den er let drikkelig. Smagen
er maltet med karamel og frugt, men humlen giver en meget modvægt, så den
fremstår i en fin balance.
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar