29. Marts 2015
Fredag og lørdag var der fokus på øl i Salling i Aalborg. Der var flere stande med øl placeret rundt om i butikken, og et par stykker med chokolade, fiskefrikadeller og pølser.
Nibe Bryghus og Fur Bryghus havde deres Påskebryg med. Jeg
smagte den fra Fur, der er en fint afstemt bockøl. Skagen Bryghus var
repræsenteret med et pænt udvalg af øl. Der var dog ingen nyheder, men jeg
smagte en half ’n half, hvor ”Drachman” lettede lidt på ”Bundgarn”.
Thisted Bryghus havde deres nye ”amerikaner”-serie med, samt
et udvalg af påskeøl. Her smagte jeg et par øl og fik en god snak.
Første sted jeg gjorde holdt var ved Klosterbryggeriet, der
var repræsenteret med fire øl. Jeg kendte de to, men deres ”Forår” var ny for
mig. Det er en bock på 6,5%, brygget med byg, hvede og havre.
Etiketten viser et par meget stiliserede påskefigurer ( hare
og kylling ), og bagsideteksten fortæller om, at man i fastetiden gerne vil
lave en ”brødfyldt” øl. Klosterbryggeriet prøver at se lidt tilbage på
historien i deres samarbejde med Øm Kloster.
Det maltede udtryk modsvares af et fint frugtigt
humleindslag.
Karakter 3+
Jeg kendte heller ikke ”Sorte Alken”. For 2000 stod et stort
slag i Midtjylland og resterne af den overvundne hær blev sænket ned i Alken Sø
ved Skanderborg. Denne ”Black IPA” er opkaldt efter det sorte mosevand på
stedet. Øllet består af byg-, hvede-, havre- og rugmalt. Sødet med honning og
sirup. Tilsat lakridsrod og humle.
Det er en sort
øl på 9,4%. Smag af rugbrød, ristet malt og lakrids. Jeg kan ikke smage honning
og sirup, men der er en sødme, der afdæmper de ristede noter lidt. Fin
bitterhed til sidst – uden det bliver for voldsomt.
Karakter 3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar