5. Maj 2015
I
går – på befrielsesdagen 4. maj – tog vi til København for at deltage i Østre
Gasværks arrangement på dagen. Det var Espergæres Ungdomsskoles opførelse af
musicalen ”Blod og Ære” – denne gang som koncertversion, for kulisserne
tilhørte en anden forestilling. Udenrigsministeren holdt en fin tale og de unge
mennesker leverede en fabelagtig præstation. Det var stort at se sin yngste
datter stå alene på scenen og synge sit hjerte ud til kæmpestort bifald.
Vores
ældste datter og svigersøn havde været på Bededagsferie i København og var også
med. Inden forestillingen gik vi ud for at spise og endte på Vincent på
Østerbrogade. Vi kunne kun nå en enkelt ret, men det var også nok. Maden var
yderst delikat – Oksemørbrad i Trøffelsauce. Jeg spurgte om de havde nogen øl,
og tjeneren/ejeren sagde – lidt beklagende – at de kun havde specialøl. Det
havde han nu ikke nødt at beklage. ”Jeg finder en god specialøl, du ikke har
smagt”, sagde han, og selvom det ikke er helt nemt, havde han ret.
”Maredsous
Blonde” fra Moortgat har jeg ikke smagt før, selvom jeg godt kender deres
Tripel. Moortgat blev grundlagt i 1871 af Jan-Leonard Moortgat. Deres bedst
kendte øl er ”Duvel”, men de laver også andre brands. I 1970’erne flaskede og
distribuerede de Tuborg, men det samarbejde er stoppet. De har opkøbt d’Achouffe
og De Koninck.
I
1963 indledte de et samarbejde med klosteret Maredsous i Steenhuffel. De
brygger tre klosterøl i serien.
”Maredsous
Blonde” er på 6,0%. Det er en smuk, uklar og orange øl med groft skum på
toppen. Aromaen er meget frugtig, med blomme, appelsin og pære. Den føles frisk
og levende med en god fyldig smag. Selvom det er en lys øl, har den så meget
kraft og fylde, at den passede fint til oksemørbraden. Det er belgisk gær i
fornem udfoldelse.
Karakter4+
Øllen
kan klart anbefales - det samme kan Vincent – og jeg skal love for, at det kan ”Blod
og Ære” også.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar