1. maj 2015
Først
en løbetur, så konfirmation i kirken, og så var der tid til en øl til frokost.
Dejligt vejr, hvor der også blev tid til at komme lidt i haven.
Det
tyske marked har ikke været så meget med, når det angår nye mikrobryggerier.
Måske fordi, tyskerne i forvejen har små lokale bryggerier – som vi havde det
herhjemme tidligere. Og tyskerne er temmelig lokalpatriotiske med deres øl. Der
er ikke behov for så meget nyt.
Man
hører ofte at tysk øl ikke er spændende, men det er ikke sandt. Der er en væld
af forskellige øltyper, men der er ikke de humlede, ekstreme øl - som er blevet
mikrobryggeriernes kendemærke,
- der brygges i Tyskland. Det er jo heller
ikke nødvendigt. Det kan vi få andre steder. Men der er naturligvis også unge
tyskere, der begynder at brygge og som bliver inspireret at USA, så der er
begyndt at dukke flere mikrobryggerier op.
Et
af dem er BrauKunstKeller i udkanten af Michelstadt, Odenwald. Alexander
Himburg afbrød for tolv år siden sine biologistudier, og begyndte at brygge øl.
For fem år side opstod ideen med eget bryggeri – BrauKunstKeller. Han brygger
sine øl i samarbejde med Michelstädter Brauerei. I den lille by er der fire
bryggerier – Brauerei Dörr, Rathausbräu, Michelstädter og BrauKunstKeller.
”Amarsi
IPA” er humlet med Amarillo og Simcoe, og det er sikkert disse to humletyper,
der danner
navnet
på øllen. Det er en fyldig IPA på 7,1%, med en bitterhed på 62 IBU. Den er
uklar, og har en flot rødorange farve. Kraftigt, let offwhite skum. Duften er
yderst behagelig – mango og mandarin, og det holder heldigvis i smagen også.
Den har en dejlig fyldig krop hele vejen – ikke noget med tynd og spids
bitterhed her. Der er sødme, eksotisk frugt og en dejlig balanceret bitterhed.
Tyskerne har måske været lidt langsomme til at komme i gang med amerikanske
øltyper, men når de først får startet, kan de godt finde ud af det.
Karakter
4+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar