Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 24. juni 2021

Tid tid en øl - Dois Corvos High Five


 24. Juni 2021

Det er vist første gang, jeg har smagt en portugisisk øl. Jeg stødte på den hos Ølsmageren på Gjøl. En barrelaged ale fra Dois Corvos i Lisabon. 'Dois Corvos' betyder 'To Krager', hvilket også ses i deres logo.


Bryggeriet blev stiftet i 2013, da landet var i økonomisk krise og specialølsmarkedet var ikke eksisterende. Så det var først i 2015, at de første øl blev brygget. Tiden indtil da, blev brugt på at opbygge bryggeriet. Det er familieejet bryggeri og det er Susana Cascais og Scott Steffens, der står i spidsen for det, og det er en af pionerene på den portugisske ølscene.

I anledning af deres 5 år jubilæum udsendte de en øl, der er en blend af 5 forskellig barrelaged øl. Deres øl er naturligvis lagret på portugisiske vinfade.

Det er en kraftig øl på 10,5%. Den har en mørk rødlig farve og fremstår stort set uden skum. Dejlig duft af portvinfad og mørke frugter. Den er fyldig og varmende, rund og kraftig. Den har en kompleks smag af portvinsfad og krydderi. Der er tilsat vanilje og kanel, samt lidt laktose. Bitterheden ligger på 30 IBU, og der er brugt Columbus, Sabro, Citra og Magnum, Eftersmagen hænger længe med let skarpe noter fra fadet.

Karakter 4+  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar