Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 7. juni 2021

Tid til en øl - Schneeeule Marlene


 7. Juni 2021 

I dag har været en rigtig 'slappe-af ' dag. Vi tog færgen til Læsø og indlogerede os på kurbadet i den gamle kirke. Så det meste af dagen gik med varme bade - både med og uden salt. Vi fik dog senere gået en god tur i Åsted ådal, som vi ikke kendte noget til. En kuperet tur i et afvekslende landskab.

Så vi var først hjemme hen på aftenen til sen aftensmad.

Men aftenen var stadig lun, og jeg fandt en let øl, der kunne passe til vores fiskeret. Det er en syrlig øl, men den passede godt til maden, selvom jeg nød det meste af den inden.

Brauerei Schneeeule er bryggeri i Berlin, der ønsker at genoplive den ægte 'Berliner Weisse'. Bryggeriet er fra 2012 og har en varieret udvalg af denne øltype. Inden første Verdenskrig var der 120 bryggerier i Berlin, der fokuserede på denne type og Berliner Weisse var den øl, der blev drukket mest af i byen.

Da jeg var ung ( det var i 2. real, så længe er det siden ), var jeg med skolen på studietur til Berlin, og vi havde hørt om denne særprægede øl, der var syrlig, men tilsat jordbær, citron eller andet specielt. Det måtte vi prøve, men da vi satte os ind på en bar, blev vi hurtigt smidt ud igen. Vi var ikke gamle nok. Og det er jo ikke fordi Berliner Weisse er så grueligt stærk. Så jeg har aldrig smagt en ægte Berliner.

Schneeeule laver da også Berliner Weisse med tilsætninger. Brygmesteren er Ulrike Genz, og hun afprøver forskellige humler, men har også en med Jasmin, en med Habaneros og en med Ingefær. Dagens udgave er dog en 'Original Berliner Weisse'. Det er en let øltype. Den er kun på 3,0%. Meget lys og med et hvidt, diffust skumlag, der hurtigt - under højlydt brusen - går i opløsning. Den er brygget med byg- og hvedemalt, Saccaromyces, Brettaniomyces, lactobacillen og saccarose.

Den bærer navnet 'Marlene' - opkaldt efter Marlene Dietrich, den tyske skuespiller, der optrådte i Tyskland i 20'erne og 30'erne, inden hun flygtede til USA. Hun har såmænd nok drukket adskillige øl i Berlin.

'Marlene' er syrlig, men på en måde der passer glimrende til mig. Godt nok snerper hele mundhulen og ansigtet sammen, så rynkerne i nakken glattes ud, men det kildrer behagelig - i stil med syrlige drops.

Dette er en ægte Berliner Weisse, og jeg vil prøve at finde nogle af de andre varianter, hvis jeg kan. Købt i Voldby Købmandsgaard.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar