Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. juni 2021

Tid til en øl - Jacobsen Velvet Galaxy


3. Juni 2021

Da jeg begyndte at interessere mig for øl, var mit kendskab til de forskellige typer yderst begrænset. Hver gang jeg opdagede en ny øltype, blev jeg begejstret, for jeg vidste intet om mangfoldigheden og variationen i øluniverset. En af de øl jeg smagte ( 2008 ) var en champagneøl fra Jacobsen - 'Nordic Sommer Ale'. Jeg havde aldrig smagt den type før, og den står stadig som en af de bedste oplevelser fra den tid. Dem er der nu rigtig mange af, for jeg var nem at overraske og imponere.

'Nordic Sommer Ale' var brygget med friske hybenroser og der var brugt Villamette og Nelson Sauvin som humle. Jeg har altid håbet at den blev brygget igen.

Derfor blev jeg også glad, da jeg så den nye sommerøl - 'Velvet Galaxy', der også er brygget på champagnegær, men den stammer - ifølge bryggeriet - fra 'Velvet Ale' ( 2010 ), som jeg dengang ikke gav så overvældende god anmeldelse. 'Lidt for meget som en cider', var vist dommen.

Måske er jeg blevet mere overbærende med alderen. I hvert fald kunne jeg væsentlig bedre lide denne nye udgave af øllen.

'Velvet Galaxy' er naturligvis brygget med Galaxy humle. Men sandelig ikke så meget - IBU 5 ( hvilket vist er det laveste, jeg har set ). Det er en meget lys øl med et næsten grønligt skær. Måske afspejler det etiketten - hvid skrift på lysegrøn baggrund er ikke læsevenlig i min alder. Masser af prikkende skum. Champagnegæret gør sit arbejde godt. Der er en frisk duft at grønne druer, netmelon og lidt mandarin. Det dufter af dansk sommer. Den er naturligvis meget sprudlende og levende, perlende på tungen. Smagen er frisk af drue og hyldeblomst, men bitterhed er der intet af.

En dejlig øl, som jeg dog ikke vil anbefale til mine IPA-venner. Er man et humlehoved, skal man nok have en 'Yakima IPA' i baghånden.

Karakter 4

Det ville nu være dejlig at smage 'Nordic Sommer Ale' igen, så Jacobsen må se at finde opskriften frem igen....... Men måske vil jeg bare blive skuffet.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar