Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 25. juni 2021

Tid til en øl - Stone Sublimely Self-Righteous Black IPA

 

25. Juni 2021

I 2007 fejrede Stone Brewing i Californien deres 11. års jubilæum , hvor de kortvarigt bryggede en mørk, humlet øl. Den blev øjeblikkeligt et hit, og der gik ikke lang tid før de savnede den.

Så efter nogle lange måneder bragte de øllet tilbage under navnet 'Sublimely Self-Righteous Black IPA'.

Efter noget tid svandt interessen for Black IPA og endnu engang forsvandt den fra markedet i 2015. Men der er stadig efterspørgsel efter den, så nu kommer endnu en 'limited edition' af den selvrefærdige øl. Hvis der er nogen retfærdighed i denne verden, så køb hele lageret, så det igen bliver nødvendigt at brygge den.

Som altid er Stone ret direkte på deres etiketter. Denne mørke IPA er en rigtig jubilæumsøl på 8,7% og med masser af kraft og fylde. Den står flot i glasset med et rødlig skær i lyset. Skummet er kraftigt og lysebrunt. Det er en dejlig duft, hvor jeg fornemmer mørke bær - solbær og brombær -der blander fint med brændt karamel. Det er en god fyldig øl, hvor den kraftige humleprofil og giver lidt skarphed. Der er brugt Amarillo, Simcoe og Chinook humle og bitterheden render op i 90 IBU.

De typiske grapenoter blander fornemt med bærrene og den ristede tone, og smagen holde ganske længe, inden der til sidst afsluttes med en temmelig ren og markant bitterhed.

En dejlig øl, der måske virker lidt gammeldag, men det er nu befriende at ikke alting er sødlig tropefrugt.

Karakter 4+


I kapslen finder vi et fint lille slogan - 'Leave No Stone Unturned



Ingen kommentarer:

Send en kommentar