Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 30. juni 2021

Tid til en øl - Gourmetbryggeriet Blomsterflor IPA


 30. Juni 2021

Jeg er lidt i vildrede omkring Gourmetbryggeriet ( GB ). Bryggeriet blev i sin tid ( 2005 ) grundlagt af kokken Lars Dietrichsen og brygger Michael Knoth, men blev i 2009 overtaget af Harboe, der forsøgte at køre brandet videre som Harboes specialølserie. Udmærket - uden at være prangende eller særligt eksperimenterende. Fra 2014 havde GB en aftale med Het Anker i Belgien om at brygge øllet der.

Men nu fremstår bryggeriet med en ny hjemmeside - uden særlig mange oplysninger, men hvor de lægger vægt på passion og økologiske, nordiske råvarer. Lidt en floromvunden snak om ingenting, men de kalder deres nye øl eller serie for 'Nordic Passion'. Der er ikke oplysninger om hvem eller hvor. Er det stadig Harboe? - Er det stadig Het Anker? - Er der starten på et nyt bryggeri ?. Det er der intet svar på her.

Jeg blev præsenteret for en af deres nye øl, der dog endnu ikke er på deres nye hjemmeside - 'Blomsterflor IPA'. Det er en smuk, let sløret øl på 5,6%, Kraftig lyst skum, der eroderer hurtigt. Det nordiske islæt her er blå kornblomst og rosenblade, og når man ved det, kan man måske godt ane duften af rosenblade, der blander med lidt citrus fra humlen. Blå kornblomst har jeg ingen erfaringer med. Den er let og frisk - måske lige en anelse for vandig i munden, men helt klart god på en varm sommerdag. Smagen er også en ganske fin blanding af citrus og blomst

Plus for et nyt tiltag med nordiske ingredienser - minus for mangel på oplysninger om hvem i al verden, der står bag denne øl.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar