Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 3. juli 2023

Tid til en øl - Nordkap / Harstad bryggeri


3. Juli 2023

Onsdag tog vi som nævnt på tur til Trollfjord og senere kørte vi til Henningsvær, der også er bygget på pæle, for at modstå tidevandet. Vi skulle overnatte en gang til på Lofoten, og jeg fik denne gang mulighed for at besøge Vinmonopolet. De havde meget spændende norsk øl, men faktisk ingen lokale overhovedet. Det var Salikat, Nøgne Ø, Lervig og andre fra det sydlige Norge, og det var jo ikke det jeg var på udkik efter. Det kan jeg såmænd også finde herhjemme.



Men i supermarkedet ved siden af, havde de øl fra Harstad Bryggeri i Harstad. Det er en større by i det nordlige Lofoten.

Bryggeriet blev grundlagt i 2015 af Tom Dahlberg, der også er brygmester. Det er et engelsk inspireret bryggeri, hvor gæren hentes i Yorkshire og der gæres i åbne fade. De hævder selv at de brygger i engelsk og belgisk stil med lidt amerikansk inspiration, men der er også en gose og en altbier, så de kommer pænt langt omkring.

'Havrestout' er naturligvis på 4,7%, når man betænker, hvor den er købt. Det står i hvert fald på flasken, men for nogle år siden undersøgte man i Norge alle øl fra supermarkeder på 4,7%, og det viste sig at 60% var stærkere end skrevet.

Om det gælder her er ikke sikkert, men den er en kulsort øl, brygget med havre. Det giver dette bløde og cremede udtryk. Der er sødlig ristet malt med lidt karamelnote, der dog er afdæmpet. Engelske humleblomster giver en let bitterhed og medvirker til at den fremstår typisk engelsk. Det er en rolig og behagelig øl.

Karakter 4

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar