Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 2. juli 2023

Tid til en øl - Nordkap / Lofotpils

2. Juli 2023

Næste dag skulle vi sejle til Lofoten og skønt det blæste over Norskehavet, gik turen uden søsyge. Indsejlingen til Lofoten er storslået, da fjellene rejser sig brat fra havet.


Vi så den sydligste by med det korte, lakoniske navn Å. Her kan man tydeligt se, at tidevandet er kraftigt, da alle husene står på piller. Vi fik 2 kanelsnegle hos den lokale bager til den formidable pris af 120 n.kr. Vi ankom så sent til vores hotel i Svolvær, at det lokale bryggeri var lukket.


Lofotpils er det lokale bryggeri i Svolvær, men det er ikke kun pilsner, de brygger. Lofotpils blev stiftet i 2006 og udsendte deres første øl i 2014, så man må sige, det var en temmelig lang opstartsfase.

'Møysalen' er et naturreservat i det nordlige Lofoten, og øllen der bærer dette navn er en amerikansk pale ale på 4,7%. Den har en fin smag af citrus, men selve øllens fremtoning er en smule for let. Den mangler lidt fylde og bitterheden er lav - kun 22 IBU, Denne bitterhed bliver dog hængende i eftersmagen, hvilket hjælper på helheden.

Karakter 3+


Næste dag sejlede vi til den smalle Trollfjord, hvor vi så et smukt vandfald. Vandet på Lofoten hører til det reneste i verden og er flere gange kåret til verdens bedste drikkevand. Det er naurligvis dette vand, der bruges i Lofopils' øl.

Ombord på båden kunne man købe øl, og de havde netop en 'Trollfjord' fra Lofotpils. Her har man brugt vandet fra Trollfjord i brygningen, og lavet en humlet pilsner på 4,7%. Bitterheden er højere ( 36 IBU ) end i APA'en, og det er en letdrikkelig øl, der dog ikke efterlader sig nævneværdige spor. Fin tørstslukker.

Karakter 3







Ingen kommentarer:

Send en kommentar