Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 31. juli 2023

Tid til en øl - Basement / Vault City / Salikatt


 31. Juli 2023

Forleden var jeg med et par venner på Basement Beer Bar i Aalborg. Vi mødte sidst på eftermiddagen og sad udenfor. Der er ikke meget plads, men et bord og et par bænke er der lige plads til.

Jeg lagde ud med en sour ale fra skotske Vault City. Jeg mener ikke at kende bryggeriet fra tidligere.

Valut City har specialiseret sig i sour ales. Det blev stiftet i 2018 og ligger i Portobello, Edinburgh. Deres motto er 'Modern Sour Beer', og det er deres mål at nytænke sour ales. De er Skotlands største udbydere af sour ales. Der sniger sig nu nogle pastry stouts ind ibland, men det er dem vel undt.

'Fruit salad' er ikke at finde på deres hjemmeside, men beskrives på tavlen som en 'fruited sour' med ananas og hindbær. Den er kun på 4,4%, men har alligevel en behagelig fylde. Flot rødorange farve, der nok skyldes hindbærene. Dejlig frugtig duft og en frisk og skarp fremtoning. Den er nu ikke meget syrlig, men behagelig afstemt, og man kan godt smage ingredienserne.

Karakter 4


Vi forsøgte at holde hvepsene ude af vores glas, da vi bestilte en DIPA fra Salikatt i Norge. De er kendt for at levere glimrende IPA'er og jeg har tidligere smagt deres 'Multifuel', som var fremragende.

Salikatt ligger i Stavanger og deres mål er ikke at blive Norges største bryggeri, men det bedste. De blev grundlagt i 2017 og satser nogle få øltyper, som de finpudser. Det er - jeg vil næsten sige naturligvis - IPA, Sour og Stout. Det er de 3 mest trendy øltyper gennem mange år.

De reklamerer ikke med mange øl på deres hjemmeside - sikkert fordi det har været forbudt i mange år i Norge. Nu er det dog tilladt.

'Dingus' er en New England DIPA (NEDIPA) på 8,0%. Den har en korngul farve, og står uklar i glasset. Dejlig duft at tropisk frugt med ananas og mango i front. Der er brugt Citra, Mosaic og Idaho7, og derudover er der tilføjet havre og laktose. Det giver en blød og behaglig mundfylde, der gør den letdrikkelig. Humlebitterheden er god og tydelig, men afdæmpet som det fører sig til i stilen.

Karakter 4+

Derefter rykkede vi indenfor til et par sorte fristelser.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar