Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 1. juli 2009

Tid til en øl - Baldersbrønde Gylden Böhmer

1. Juli 2009
I går mistede jeg min far. Han har været syg i 1½ måned, med høj feber og en infektion, de ikke kunne slå ned, og i går kunne systemet ikke holde til mere. Det var både ventet og uventet. Han har været syg af alvorlige sygdomme i snart 10 år, og derfor har risikoen længe været til stede, men hver gang har han kæmpet sig op igen, og det troede vi også denne gang. Han har haft hjerteproblemer og for 5 år siden fik han konstateret kræft i galdeblæren, men han har levet siden uden gener fra disse sygdomme.
Han døde uden smerter – sov stille og roligt ind med familien samlet omkring sig, hvilket vi er utroligt taknemmelige for.
I dag har vi haft de nødvendige samtaler med bedemanden og de følgende dage er der meget, der skal aftales. Det bliver en ny tid for os alle.
Til aften satte jeg stille og roligt med en øl til aftensmaden. En pilsner fra et nyt bryggeri – Baldersbrønde – der så dagens lys i 2008. Den hedder ”Gylden Böhmer” og er på 4,6%.
Den er brygget efter böhmisk forbillede på pilsner og karamelmalt, hvilket giver den en mørkere farve end normalt. Der er brugt Saaz humle. Der er temmelig meget skum og en hel del kulsyre, der giver en lidt for frisk fornemmelse. Duften er frugtig og en anelse sød, og det går lidt igen i smagen. Eftersmagen er kortvarig og efterlader en tydelig bitterhed, der dog står lidt for alene.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar