I dag har jeg været til det første fælles møde i den nye Aalborg Kulturskole, som formelt set eksisterer, men ikke i praksis. Vi er midt i en fussionsproces, og her var der mulighed for at møde kolleger fra den anden skole. Michael Mandsdotter fra Jomfru Ane Teateret holdt et morsomt og informativt foredrag om fussionprocesser. Det var en fin aften. Der blev serveret ost og vin, men jeg holdt mig til sodavand ( øllet var en almindelig Grøn Tuborg ).
Men forleden fik jeg en øl fra det gamle, hæderkronede Brøckhouse. - ”Galathea” på 6,0%
Danmark har sendt skibe ud på 3 Galathea-ekspeditioner. På de 2 første hed skibet faktisk ”Galathea” og man kan se skibet på Brøckhouse’s etiket. Sidste gang var det søværnets skib ”Vædderen”. Formålet med alle 3 ekspeditioner var at indsamle videnskabelige data , samt at repræsentere Danmark.
”Galathea” var en korvette – bygget i København i 1831.
1. ekspedition foregik i 1845 – 1847 og gik syd om Afrika – Japan – Hawaii -syd om Cap Hoorn og
op gennem Atlanterhavet. De videnskabelige opdagelser blev aldrig rigtig udnyttet, da 3. årskrigen mod Tyskland brød ud i 1848. I midten af 1800tallet havde alle søfartsnationer store videnskabelige ekspeditioner i gang. Den kendteste var Charles Darwin med på.
2. ekspedition foregik i 1950 og handlede om dybhavsforskning og jordens magnetisme.
3. ekspedition foregik i 2006 – 2007 og her blev samlet informationer om klima og meget andet.
Et af de vigtigste forskningsprojekter var naturligvis at fremstille en øl, der kunne holde til den lange sørejse. Her skelede Brøckhouse til de gamle engelske erfaringer med IPA, der skulle klare turen til Indien. For at give det et dansk tilsnit ( vil jeg tro ) har de også benyttet rugmalt i denne øl og humlet den med amerikansk humle. Så det er en international øl.
En mørk gylden øl med et svagt skumlag. Duft af amerikansk humle med citrus. Føles livlig i munden. Har en god fyldig smag, hvor humlen bidrager med citrusnoter. Eftesmagen er ren bitterhed, men ikke så udpræget som ventet.
Karakter 3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar