Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 19. december 2011

Tid til en øl - Goose Island Christmas Ale 2011


19. December 2011

Hvert år laver Chicagobryggeriet Goose Island en ”Christmas Ale”. Det er altid en ”brown ale”, men der skal efter sigende været variationer i opskriften. Bland andet skal de være brygget med forskellig humle. Bryggeriet er dog ikke meget for at røbe præcis hvilke humletyper, der er tale om – heller ikke i år. Man får blot oplysningen: ”Hops – change year to year”

I år er denne øl kommet til landet ( Ølkonsortiet bla. ) i små 33 cl flasker. Da jeg smagte den for 2 år siden ( 26. dec..09 ) var det i en stor flaske. Men det gør nu ingenting, for det er god øl. Jeg har været altid imponeret over den fine balance øllene fra Goose Island har. I 2009 var humletypen amerikansk, men i år er citrussmagen ikke så tydelig. Om det er amerikansk eller europæisk humle skal dog være usagt. Det er mit kendskab ikke stort nok til. Den er benævnt som ”an american brown ale”

Det er en brun, rødbrun øl med kraftigt blødt skum. Dejlig maltet duft med lidt krydderi og humle. Det virker mere som fyr og gran, måske lidt ene, end som grape og lemon. Dejlig frisk. Smagen er mørkere end sidst, måske fordi humlen virker mindre citrusagtig. En god bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar