Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 5. december 2011

Tid til en øl - Flensburger Winterbock


5. december 2011
Kører man over den dansk/tyske grænse har man adgang til mange spændende tyske øl i grænsehandlerne. Jeg ved godt, at mange danskere køber flere kasser billige danske øl, hvilket er mig fuldstændig uforståeligt. Så er det i hvert fald prisen og ikke øllet, der har interesse. På hylderne står der ikke kun øl fra Nordtyskland, men også fra Einbeck og Kulmbach – bare for at nævne nogle sydligere byer. Og de er også væsentligt billigere end i danske butikker, hvor de handles som specialøl.
Naturligvis er der også øl fra det lokale bryggeri – Flensburger Brauerei. Bryggeriet stammer fra 1888 og deres produkter kommer i søde små flasker med patentprop. På proppen og på etiketten ser man Flensburgs byvåben. Øl fra Flensburger kaldes for ”flens” af de lokale.
Jeg har ikke stødt på så mange tyske juleøl tidligere ( jeg kan kun komme på 2 – Mönchshof og Schwaben ), og det er egentligt lidt underligt, når man tænker på, at mange af de danske juleøl er brygget i Bock-traditionen. Efter sigende er det mest her i Norden, vi laver øl specielt til julen, selvom man også ser mange belgiske.
Flensburger Brauerei breder sig lidt ud og laver en ”Winterbock”, som så kan nyder gennem hele den mørke tid. ”Stark und Frisch” står der på etiketten, og på hjemmesiden ( hvor man bliver mødt af guitarmusik ) kan man se sloganet ”Der Värmer der Herzen”.
Det er en lys bock på 7,0%. Den er smuk gylden og man kan se mange bobler, der stiger op og danner det bløde skum på toppen.  Den har en duft af lys malt og alkohol. Det første jeg fornemmer er en smag af halm og strå. Derefter dukker en fin sødme frem med en anelse karamel, og der er også en ret tydelig alkohol til stede, selvom bryggeriet ikke selv mener det. Der afsluttes med en god middel bitterhed i eftersmagen
Karakter 3+
Jeg har ikke smagt så mange øl fra Flensburger, men denne er nok en af de bedste indtil videre. ”Winterbock” er købt hos SuperBest.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar