Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 21. december 2011

Tid til en øl - Juleølsmagning 5 / Ørbæk’s Christmas Ale


21. December 2011

Så har vi holdt julegudstjeneste med skolen, og haft den sidste undervisningstime med eleverne, så nu nærmer julen sig.

Juleøl er ofte kraftige og sødlige, men der har på det sidste været flere tiltag til at sende mere humlede lyse øl på markedet. Jeg tog denne øl med, for netop at give lidt modspil til de mørke , sødlige juleøl. ( se 22. dec. 09 – 19. nov. 11 )

Ørbæk har også sendt en lys jule ale på markedet. ”Ørbæk’s Christmas Ale” er brygget med kardemomme og chili, og jeg synes den skulle med, for det er da et anderledes tiltag. Jeg havde nok regnet med at den var for speciel, men det skulle da prøves.  Det er forskellige etiketter på øllene. De viser alle musikere med store hoveder, der spiller horn eller violin. Der findes også en udgave med cello. ”Den helt unikke smagssammensætning får nisserne til at trutte i hornet og spille på strengene”. Hornisten har dog et noget stresset udtryk i øjnene og violinisten keder sig bravt. Men øllet er bestemt ikke kedeligt.
 
Det er en mørk orange ale på 8,5%, med temmelig meget slør. Vi var alle enige om, at det kraftigste duftindtryk stammer fra ingefær, selvom det ikke er nævnt i ingredienslisten. Smagen er også præget af ingefær og brunkager, der jo skyldes kardemommen. Det smager af jul. Chilien dukker tydeligt frem mod slutningen, og de der fik bundfaldet med, hævder at der er ekstra kraft i det. En overraskende øl, der løb med 1. pladsen i aftenens smagning.
Karakter 5
 

Resultatet ses på billedet, der er ret sløret, da det er sent på aftenen.

1. Ørbæk’s Christmas Ale – 2. Kerst Pater – 3. Tsjeeses 2011 – 4. Port Brewing Santa’s Little Helper – 5. Jule IPA – 6. Til Fra via Mikkeller – 7. Grauballe Dark Christmas – 8. Helge – 9. Scullery Christmas Stout – 10. Evil Twin Soft X-mas

Gennesnitsprocent - 8,8%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar