Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 17. juni 2013

Tid til en øl - Adnams Innovation IPA

17. Juni 2013


I dag havde jeg lige en halv times tid efter arbejde, hvor jeg skulle vente på min kone blev færdig, så jeg fordrev tiden i solen udenfor John Bull. Naturligvis med en øl. En at månedens fadøl er ”Innovation IPA” fra bryggeriet Adnams i England.

Adnams der blev grundlagt i 1872, er mest kendt for at brygge øl, men de ejer også pubber og hoteller over hele England. Det var George og Ernest Adnams der grundlagde det, men i 1902 blev pierse og Jack loftus knyttet til bryggeriet, og begge familier er stadig med i bestyrelsen. Bryggeriet ligger i Southworld, der er en kendt badeby i Suffolk. ( Adnams bryggede tidligere en ”Suffolk Strong”, som ikke skal forveksles med ”Strong Suffolk” fra Green King. Fad udgaven af den øl hed Adnams Extra og vandt i 1993 guld ved Great Britains Beer Festival ).

denne nye ”Innovation IPA” skulle egentlig have været en engangsforeteelse ved åbningen at det nye bryggeri i nabobyen Reydon, men det belv en stor succes og man forsatte med at brygge. Den vandt guld i dens klasse i 2008.

Det er en American IPA. Brygget med en blanding af pale ale malt og hvede, og humletyperne er Boadicea fra England, Columbus fra USA og Styrian fra Slovakiet.

Det er en flot strågylden øl på 6,7%. Aromaen kom ikke helt til sin ret, da den blev serveret lidt for kold, men jeg kunne ane lys frugt, mest i form af engelsk vingummi. Forfriskende i sommersolen. Smagen er også præget af frugtnoter – solbær og grape er mest fremtrædende. Eftersmagen domineres af en tydelig bitterhed,

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar