Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 30. juni 2013

Tid til en øl - Augustijn Blond


30. Juni 2013

Her i weekenden øver vi om eftermiddagen, og så er der lidt tid til at male efter prøven. Det betyder dog at jeg kan komme lidt før hjem, så det er muligt at nyde en aftenøl inden sengetid. Det er ikke blevet til så mange nye øl i denne måned – 12 stk. Ikke siden feb. 2010 har antallet været så lavt, men jeg har jo også besluttet at gensmage nogle af de gode gamle øl, så helt tørlagt har jeg dog ikke været.

I dag gik prøven vældig godt. Det begynder at hænge sammen med et godt flow og i morgen kommer lydmanden og musikerne, så bliver det rigtig godt.

I går aftes var der tid til at nyde en øl fra bryggeriet Van Steenberge – ”Augustijn Blond”. Bryggeriet står for flere kendte øl – Gulden Draak, Piraat, Bornem og Leute Bockbier – og så laver de altså en serie på tre øl under navnet Augustijn. I Augustinerklosteret i Gent begyndte munkene allerede i 1295 at brygge deres egen øl. I 1978 søgte man en partner til at stå for brygningen og Van Steenberge ligger lige i nærheden. Her blev givet garanti for tradition, men det er nok ikke den oprindelige øl, vi nu om dage har i glasset. I 82 blev Augustijn relanceret med en sekundær gæring og 2009 kom yderligere to øl – Augustijn Dark og Grand Cru – på markedet.

”Augustijn Blond” er på 7,5%. En meget smuk, gylden øl med bittesmå bobler og kraftigt, jvidt skum. Aromaen er præget af lidt kiks, krydderi og appelsin eller måske nærmere abrikos. Den er frisk og livlig, nærmest pågående i munden. Smagen er meget ”belgisk” – kompleks med æble og abrikos  og lyse krydderier ( koriander  og vanille ). Der er en balancerende bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar