Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 16. juni 2013

Tid til en øl - Engelszell Benno


16. Juni 2013

Her i weekenden er vi gået i gang med at bygge kulisser til vores opførelse af ”Oliver”. Der er allerede laver scenegulv og publikumstribune. Musikhuset er rejst, men mangler dog tag, og de to store kasser der kan flyttes rundt er også lavet. Så nu kan jeg snart gå i gang med at male. I går aftes og her i dag blev arbejdet generet af nogle gevaldige skybrud.

Så jeg var lidt kold da jeg kom hjem, men så kunne jeg jo varme mig med dejlig aftensmad.

Hertil åbnede jeg en flaske fra østriske Engelszell – det nyeste trappistbryggeri.

Jeg smagte i marts deres første øl – ”Gregorius” og nu er den lyse ”Benno” kommet til Ølkonsortiet.

I 1953 blev Fader Benno Stumpf valgt til abbed. Han var i 1944 tvunget til at forlade et trappistkloster i Bosnien og kom til Engelszell i 1952. Han var inspiratoren til et stort freskomaleri i kirken – The nine choirs of angles with Mary as their queen”. Og nu har han altså lagt navn til klosterets anden øl.

Ligesom ”Gregorius” er der også bugt honning i ”Benno” Det fornemmer man svagt i duften, der ellers er af belgisk karakter med gær-estere og krydderi. Den er en meget smuk øl med rødgylden farve – inspireret af efterårsløvet i Donaudalen. Masser af bobler og kraftigt hvidt skum. Det er en øl på 6,9%. Man skal jo aldrig sidde og nippe til en øl, men her er det vigtigt af få en ordentlig mundfuld, for ellers synes jeg den virker noget tynd og syrlig/bitter. Men med en ordentlig mundfuld kommer sødmen fra honningen meget mere frem og giver en fylde, man ellers kan savne.

Der er altså også en speciel syrlig note og bitterheden kommer overraskende frem i eftersmagen.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar