Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. juni 2013

Tid til en øl - Ørbæk Hops District Lager Beer


13. Juni 2013

Vi har her til aften set ”En kort, en lang” på Aalborg Teater. En fantastisk musical med flere nye sange af Martin Brygman og et utroligt veloplagt cast. Det var en spændende forestilling med god scenografi, god musik og gode sang- og skuespilpræstationer. Musikerne var ofte med på scenen, og det gav en god dynamik.

Bagefter fik vi en lille rundvisning bag scenen, da min kones kusines søn spiller en af rollerne i stykket. Det gjorde han godt.

At spille skuespil er jo at udgive sig for noget andet end man er. Og det kan man godt sige om den nye serie øl fra Ørbæk. ”Hops District” mere end antyder humlet øl, og den første øl i serien var da også en IPA. Men aftenens øl er en ”Hops District Lager Beer”, og det er ikke humlen der dominerer den. Man kan så vælge at blive skuffet eller se om den har andre kvaliteter.

Det er en gylden, klar øl med et orange skær. Det er lidt svært at kategorisere den. Jeg ser at den visse steder på nettet angives som IPA, hvilket jo er i modstrid med betegnelsen ”Lager”. Andre steder omtales den som en ”red lager”- hvad det så lige er.

Den er lavet til det svenske marked og etiketten er på svensk. Det forklarer betegnelse ”starköl” til de 5,4%. Det er en samarbejde mellem vinomportfirmaet Gullberg by Stockwine, og Jefferson Brewery, hvilket jo igen vil sige Ørbæk. At øllet er brygget i Ørbæk, står med meget små bogstaver. Den er naturligvis økologisk.

Det er en forfriskende øl med noter af forår. Lidt blomster og lyse frugtnoter. Den føles meget behagelig med en blød fylde. Smagen er lidt sødlig med noget der næsten kunne minde om honning ( hvilket ikke er en ingrediens ). Humlen er på ingen måde fremtrædende, og det kan derfor måske virke misvisende med navnet. Men som sagt – ellers er det en lille fin forårsøl.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar