Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 19. september 2013

Tid til en øl - Beer Train / St. Feuillien Blond / Jerry’s


19. September 2013

I “Det Bette Ølhus” er de ved at lave en lille beskrivelse af alle deres øl, og det er et stort og omfattende arbejde, for der er mange på hylderne. Det er endnu ikke helt færdiggjort, så vi måtte nøjes med det lille ølkort, hvor de 8 belgiske øl på hanerne er beskrevet.

Klosteret St, Feuillien blev grundlagt i 1125 på det sted, hvor den irske munk Feuillien blev halshugget i 655. Klosteret voksede indtil den franske revolution, hvor det blev ødelagt. Siden 1873 har familien Friart brygget øl, der knytter sig til klosteret.

 Øl nr. 3 var ”St. Feuillien Blond”, der er en sløret, lys øl på 7,0%. Duften er krydret med en snert af sæbe. Det er en note som koriander ofte giver. Den føles let og frisk. Smagen er mild med appelsin og lidt frugtvingummi, men med en tør, let humlet afslutning.

Karakter 3+

Sidste øl i første runde var en ”Chimay Rouge” en dejlig dubbel, som der ikke kan siges meget dårligt om.

 
I anden runde var det den dejlige ”La Chouffe” der åbnede, efterfulgt af ”Zeezuiper” fra Schelde, ”Charles Quint – Robijn Rood ” fra Haecht. Sidste øl på programmet var også dagens bedste – ”Oesterstout” fra bryggeriet Schelde ( igen - igen ). 4 øl fra samme bryggeri. Det havde nok været sjovere med større afveksling, men de smagte jo udmærket.
Derefter bestilte vi en platte med sild, pølse og ost, og mens det blev tilvirket, gik vi i butikken for at finde nogle øl. Jeg havde taget et net med – med plads til 12 øl ( det havde jeg fået i Belgien sidste sommer ), så jeg endte op med 12 øl + et glas til min bror. Mere om disse øl senere.
Til vores platte fik vi en ”Duvel Triple Hop”. En dejlig eftermiddag.
PÅ vejen hjem tog vi omkring Jerry’s i Frederikshavn. Det er et hyggeligt lokale – der var ikke så mange mennesker. Vi havde jo lige spist så vi bestilte bare en øl, og der var tre at vælge imellem. Den mest interessante var ”Porse Ale”
 
 
En sløret lys ale med en aroma af græs og porse. Den er frisk og kan godt slukke tørsten en var dag. Der er en vel tydeligt smag af porse – det er lige i overkanten, men måske var vi også ved at være mætte. Vi hyggede os på stedet, og glemte tiden, så pludselig måtte vi fare ud af døren ( vi huskede at betale ) for at nå vores tog. Vi nåede det ikke.
Så sad vi en time på banegården, men heldigvis havde vi jo indkøbt øl hos Vera, så vi var ikke tørlagte.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar