Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 22. september 2013

Tid til en øl - St. Pierre Chatagne / EKU 28




22. September 2013

Brasserie Artisanale la Saint Pierre er et af de små mikrobryggerier i Alsace. Det ligger i byen Saint-Pierre. Oplysninger er svære at finde på nettet, men bryggeriet stammer fra 2001 og det er Marilyn og Claude Varga der står for det. De har en hjemmeside uden særlig mange oplysninger og deres Facebook side skal man lede en del på. Den stammer fra august 2011. De brygger 4 faste øl + en masse specialbryg. Bl.a denne ”La Biere a la Chataigne” ( øl med kastanje )

Det er en ravfarvet øl på 5.6%. På etiketten ser vi en brunette, der er ude for at samle kastanjer, måske også lidt svampe og hun har en gris med sig så måske er der også trøfler i skoven. Men det er altså kun kastanjer der er nævnt.

Man bemærker egentlig ikke kastanje i duften, men denne lidt sødlige note af ristede kastanjer dukker frem i smagen.

Karakter 4


Til desserten åbnede værten en flaske EKU 28 fra 2002. Faktisk var det præcis 7 års jubilæum for sidste salgsdag. – 20/9 2006


Det er jo en af de stærkeste øl på det tyske marked – 11,0%. Det er en eisbock, hvor betegnelsen 28 angiver indbrygningsprocneten på 28 plato. ( jeg skrev om denne øl i juni 2010 ). Allerede dengang var humlen forsvundet og smagen gik i retning af sherry, og disse træk var yderligere fremhævet ved denne lange lagring. Vi fik et lille glas hver og det var alt nok, for det er en øl, man sidder stille og nyder i små doser.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar