Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 23. september 2013

Tid til en øl - Lagunitas Wilco Tango Foxtrot


23. September 2013

Der kom en del øl på bordet, og der var ikke så mange fra Alsace. Derimod kom der en spændende ale fra Lagunitas i Californien.

Bryggeriet stammer fra 1993. Det blev grundlagt af Tonu Magee i byen Lagunitas men flyttede hurtigt til større lokaler i Petaluma. Det er et af de hurtigst voksende mikrobryggerier i USA og har planer om at udvide med et bryggeri i Chicago.

I 2009 bryggede de en ”Correction Ale” og de ville følge op året efter med en ”Recovery Ale”, hvilket var et forsøg på at genskabe øllet fra 2009. Men det lykkedes ikke rigtigt  - ”so What The Fuck”. Det kan man ikke skrive på en øl fra USA, men man kan da forkorte det til WTF. Og så skrive det med det militære alfabet, så det kom til at hedde ”Whisky, Tango Foxtrot”. Problemet var så, at det ikke er tilladt at skrive ”whisky” på en drikkevare, der ikke er whisky, så man fandt i stedet på Wilco.

Det er en brown ale, men med 7,8% og masser af humle kan man måske kan den en Imperial Brown Ale. Undertitlen er. ”A malty, robust, jobless recovery ale” En øl brygget til genoprettelsen af økonomien efter finanskrisen, men WTF foregår. Der er ikke kommet flere jobs ud af det og derfor er det en ”jobless recovery ale”

Mørk, brun øl med maltet aroma, hvor man fornemmer karamel, og nødder. Samtidig sørger en fin humleprofil for at holde balancen i orden. Det gælder også i smagen, hvor humlen får magt og bliver hængende i eftersmagen. IBU 64.

Karakter 4+

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar