Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 13. september 2013

Tid til en øl - Amager Pride

 
 
13. September 2013


Stolthed er en af de 7 dødssynder – sikkert fordi stolthed har en tendens til at puste egoet op og det kan føre til foragt og nedladenhed for andre. Men der er jo ikke noget galt i at være stolt at en præstation – især hvis det er berettiget.

Og jeg må sige at Amager Bryghus her har lavet en øl, de med rette kan være stolte af. ”Pride” er en Imperial Stout og man diskuterede på byggeriet, hvilken øltype ville give den største følelse af stolthed. Og Imperial Stout har i mange år været ”den store øl”. Stilen er den mest repræsenterede på Ratebeers top 50 liste, og hvis man kan lave en velsmagende Imperial Stout, vil det nok gøre en stolt. Så derfor lavede Amager Bryghus denne øl.

Den har bulderkogt i 6 timer for at give ekstra kraft og fylde, Brygget på 6 forskellige malte og  med amerikansk Zeus-humle. Alkohol på 10.0%. Det er en fyldig sag.

Den er kulsort med mørkebrunt skum, er består af store bobler. Meget indbydende aroma med noter af sødlig, ristet malt, brombær og chokolade. Den er decideret tyktflydende – blød og cremet. Smag af ristet kaffe og chokolade fint balanceret af humle. Der er en markant, god bitterhed i eftersmagen.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar