Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 11. september 2013

Tid til en øl - Super Bock


11. September 2013

Jeg kan godt lide bock-øl. Det ekstra maltede fylde, de ofte har, gør det til en god ledsager til de fleste måltider. Det er jo også en øltype der bruges til festlige lejligheder – både til jul og påske.

Endnu bedre kan jeg lide Doppelbock, fordi jeg nok er til de maltede og søde øl.

Under vores sommerbesøg i Tyskland faldt jeg  - i et Getränkemarkt i Bad Berleburg – over en øl med navnet ”Super Bock” og den måtte jeg da smage. Det kunne jo være noget i stil med doppelbock.

Det er en lille øl på 25 cl, men det ser man jo ofte – især med meget stære øl. Det er der dog ikke tale om her. ”Super Bock” er på 5,2%. Det er jo meget normalt for en bock.

Bock er jo en tysk øltype, og det kan forlede en til at tro at ”Super Bock” også er tysk – især når den er købt i Tyskland. Men det er den ikke.

Det er et portugisisk mærke, brygget af Unicer. Bryggeriet blev etableret i 1927 og ligger i Leca do Balio, i nærheden af Porto. Det er Portugals mest populære øl og den har vundet guld 26 gange ved ”Monde selection” ( Det skal lige nævnes at kun bryggerier der har betalt for at være med får deres øl vurderet ).

Lad det være sagt med det samme: - det er ikke øllet, der får mig til at blive turist i Portugal. Det er vist godt at de satser på portvin.

”Super Bock” er brygget på vand, bygmalt, majs, umaltet byg, glucosesirup og humle. Det er i hvert fald i Reinheitsgebot. Den har en smuk gylden farve. Øllet er klart og er toppet med en svagt skumlag. Spinkel duft af korn og citronsyre. Den bruser for meget op i munden og virker tynd og spids. Smagen sløres af kulsyren, men slutter med en noget syrlig note. Det er en uharmonisk øl på stort set alle områder, og hvordan den har fået sådant et ry er mig lidt en gåde. Hvorfor den skal sælges i hjertet af Tyskland – endda tæt på Einbeck er en endnu større gåde.

Karakter 1

Der er ikke tale om en bock-øl. Det er simpelthen et brand. Der er også ”Super Bock Stout” og ”Super Bock Abadia” ( hvedeøl ). Det anbefales at gå uden om den, medmindre man er ligeså dum-nysgerrig som mig. Men flasken er sød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar