Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 30. september 2013

Tid til en øl - Jakob & Peter Håndbryg


30. September 2013

På Øllets Dag mødte jeg sent ind på grund af arbejde, men fandt udenfor John Bull Pub et bordfuld glade ølnørder, som jeg slog mig ned hos. Ølentusiasternes Beerwalk havde haft startsted på pubben og her havde nogle af Aalborg håndbryggere forsynet dem med spændende dråber. Bla mine blogvenner fra videobloggen The Master Of Hoppets – Peter og Jakob. Jeg fik lov at smage lidt af deres hjemmebryg, men der var ikke meget tilbage, for folk havde taget godt imod det. Jeg fik dog foræret en flaske af Jakob, men jeg kan overhovedet ikke huske, hvad han fortalte om den. Var det hans eget bryg eller et Co-bryg med Peter. Der er ingen etiket på flasken, så også her er jeg helt på bar bund. Jeg kunne selvfølgelig ringe og spørge, men det er jo også lidt spændende, hvad jeg kan få ud af øllet uden at vide noget. Jeg plejer gerne at søge oplysninger og bryggeri og bryg, inden jeg skriver. Men jeg smager dog altid på øllet inden jeg læser etiketten eller søger på nettet.

Denne øl er en ? – alkoholprocenten er ? osv.

Det er en lys, gylden øl - temmelig sløret og med store, dovne bobler. Duft af mango og fyr samt en antydning af grape. God fylde med en skarp kant mod slutningen. Smagen er mere domineret af grape end antydet var i duften. Humlesmagen følger med i eftersmagen, hvor en pænt kraftig bitterhed dukker frem.

Umiddelbart vil jeg tippe denne øl til at være en godt humlet pale ale – måske en IPA med en stemning af sommer. Jeg skyder sikkert helt ved siden af hvis jeg gætter på andre ting, men jeg prøver alligevel med en alkoholprocent omkring 5,5% og en bitterhed omkring 60 IBU. Jeg har ingen erfaring den slags ølsmagning, men jeg må på et tidspunkt spørge om det er helt ved siden af. Så skal jeg nok komme med en korrektion,

Karakter 4

 


3 kommentarer:

  1. Jeg har også prøvet Jakobs hjemmebryg: http://hopswaterandbarley.blogspot.dk/2012/05/hjemmebryg-v-lord-of-malts-jakob-schytz.html

    SvarSlet
  2. Ja, jeg så godt indlægget i sin tid. Han gør det rigtig godt.

    SvarSlet
  3. Hej Steen. Tak for de pæne ord. Det er en pale Ale brygget med pale ale malt, lidt havre til mundfylde. Alc. var på ca. 5 %, ser lige notater når jeg er hjemme. Humle er mosaic, bitterhed omkring 65 ibu. De sidste ti minutter af kogningen kom jeg frisk plukket hyldeblomster i. Gær var S-04 der er rimelig ren i smagen. Ikke så ren som us-05 dog.
    Godt klaret med stil og alkohol indhold.

    SvarSlet