Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. oktober 2013

Tid til en øl - Mort Subite Original Gueuze


3. Oktober 2013

Efter en dejlig danselektion med tango og paso doble, hvor vi blev arbejdet godt igennem, trængte vi til noget at drikke, da vi kom hjem.

En god forfriksende øl stod i skabet og ventede – en syrlig sag fra Brasserie de Mort Subite i Belgien. Jeg besøgte deres restaurant/ølcafe, da jeg var i Bruxelles sidste år. Det er et lyst, stort rum med masser af spejle på væggene.


Denne ”Original Gueuze” er nu købt i den danske pendant til en belgisk ølstue, nemlig ”Det Bette Ølhus” i Aalbæk.

Jeg har ikke de store erfaringer med spontangæret øl. Jeg har smagt bryg fra Cantillion, der på det nærmeste var udrikkelige, og andre fra F.eks Lindemanns, der var blevet sødet temmelig meget. Mine favoritter i syrlig øl hører til i kategorien Oud Bruin eller Oud Rood.

Det var derfor meget noget spænding jeg åbnede denne ”Gueuze”. En gueuze er en blandingdøl, hvor ny lambik blandes med ældre, modnet lambik. Dette giver en mere rund og afdæmpet type.  

”Original Gueuze” er en flot, ravfarvet øl på 4,5%- brygget toppes af en tynd bræmme af hvidt skum. Den har en frisk, syrlig duft med noter af æble og eddike. Den er dejlig forfriskende ovenpå danselektionen – en smule snerpende i eftersmagen. Det er en syrlig øl med slet ikke udrikkelig- og heller ikke vammelsødet. Der er en del sødme, især i starten, hvilket nok ikke tiltaler en ægte connaisseur, men for mig er det ganske fint. Faktisk synes jeg balancen er glimrende. Derefter smag af syrlig frugt og en fin syrlig eftersmag.

Karakter 4  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar