Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 28. oktober 2013

Tid til en øl - Koblenzer Pils


28. Oktober 2013

Vi har fået nyt tapet på endevæggen i alrummet. Det giver et helt andet udseende til rummet. Så det skulle naturligvis med på billedet af aftenens øl. Det har blæst en del her, men ikke noget at regne mod de vindstød der har været andre steder.

Alligevel var det dejligt at krybe sammen indendøre med en pizza og en nordtysk pils fra Koblenz. Jeg ved ikke helt om Koblenz hører til Nordtyskland, men jeg synes deres pilsner bærer præg af den tørhed og aggressivitet, der hører til mod nord.

Koblenzer Alte Brauhaus lå lige ved byporten i området Stolzenfels. Det stammer helt tilbage fra 1689. I 1884 købte Josef Thillmann det og åbnede året efter med et bryggeri i eget navn. Han flyttede produktionen til det sydlige Koblenz – Königsbach, lige ved Rhinen. På et tidspunkt skiftet det navn til Königsbacher Brauerei. Siden 1992 har det det været en del af Karlberger Brauerei, men i 2012 blev det solgt til privatpersoner i Koblenz. Det var Egon Heckmann og Isabell Schiulte-Wissermann, der sammen oprettede Koblenz Brauerei GmbH.

Deres pilsner på 4,7% er strågylden med livlige bobler, Kraftigt, hvidt skum topper øllet. Duft af sød, lys malt og en anelse svovl. Den er frisk og skarp med et godt bid. Der er ikke megen sødme i smagen. Den er mere tør og der sluttes af med den god, markant bitterehed.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar