Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 18. oktober 2013

Tid til en øl - Störtebeker Hanse-Porter


18. Oktober 2013

Hanseforbundet opstod i 1200-tallet omkring Lübeck og bestod af flere nordtyske byer bla. Hamburg, Bremen, Rostock og Stralsund. ”Hanse” betyder ”gruppe” og denne gruppe af byer mødtes fra 1398 til såkaldte Hansedage i Lübeck. Den sidste af disse blev afhold i 1669. Hanseforbundet er aldrig formeldt blevet opløst. De handlen var på sit højeste havde de kontorer i Novgorod, Bergen og London, så de kom vidt omkring. Flere gange var forbundet i krig med Danmark.

Derfor har Störtebeker også lavet en ”Hanse-Porter”. Man kan måske sige ”inspireret af samarbejdet med de baltiske lande”, men det holder vist ikke helt historisk. Men det er en undergæret baltisk porter.

Sammenligner man med vores egen ”Limfjordsporter”, der også er en baltisk porter, har de ikke andet til fælles end typebetegnelsen. De er så forskellige som nogen, og egentlig ikke sammenlignelige.

Det er en af de sødeste porter jeg har smagt. Den er på 4.0%, så det er ikke en kraftig sag. Mørkebrun med gråligt skum. Sødlig duft med kaffearoma ( kaffe med 4 teskefulde sukker ). Den føles umiddelbart blød i munden, men bruser op til sidst og det er denne friskhed, der hæver øllet op. Smagen lægger sig meget nær en dansk hvidtøl, men som sagt giver kulsyren den et andet præg. Denne passede fint til vores aftensmad, der bare bestod af højt belagt smørrebrød. Jeg vakler lidt i karakteren – den er meget sød, men er på den anden side et alternativ til de andre portere, så alene det giver en berettigelse.

Karakter 3(+)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar