Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 17. oktober 2013

Tid til en øl - Störtebeker Bernstein Weizen


17. Oktober 2013

Klaus Störtebeker er i nutiden blevet sammenlignet med Che Guevara ( som frihedskæmper ) og med Robin Hood ( han tog fra de rige Hansestæder ). En tysk Francis Drake. Der er skrevet bøger om ham, flere punk/metal grupper har skrevet sange om ham og der er lavet udsendelser til TV – og på Rügen er en stor teaterfestival opkaldt efter ham.

Og så er der også et bryggeri i Stralsund. Stralsund ligger gemt inde bag Rügen og den del af Østersøen er kendt for sine store forekomster af rav. Det er nok grunden til af Störtebeker kalder deres hvedeøl for ”Rav-Hvede” ( tysk: ”Bernstein Weizen” ).

Det er en ravgylden øl på 5,3%. Den er sløret med et væld af lystige bobler. I aromaen træder banan, fersken, og pære frem. Det er nærmest en frugtsalt – uden flødeskum. Den føles meget forfriskende og levende, og bringer mindelser om sommer på sådan en grå dag. Smagen er mere syrlig end aromaen lægger op til. Man lægger stadig mærke til banan i baggrunden, men foran dukker syrlig citron og skovsyre frem. Det snerper munden lidt sammen som afslutning. Man fornemmer en smule bitterhed i eftersmagen. Der er brugt Perle-humle.

Karakter 3+ ( synd med det syrligt/bitre præg )


Ingen kommentarer:

Send en kommentar