Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 31. oktober 2013

Tid til en øl - Skovlyst Skovbær Hvede


30. Oktober 2013

I dag er det Halloween – en dag med uhyggelige gespenster og trolde. Her skulle jeg jo have fundet en uhyggelig øl frem, men jeg valgte at gå den anden vej, og finde den mest søde og hyggelige øl i skabet. En øl der vækker minder om børnefødselsdage længe inden Halloween kom til Danmark. Dengang klædte vi os ud til Fastelavn, og det var godt nok for os.

Til gengæld kan øllets farve godt minde om et græskar, så lidt Halloween er der over den.

Skovlyst laver øl hvor der er tilsat ingredienser fra skoven omkring bryggeriet. Man skulle derfor tro at der var tilsat skovbær i deres ”Skovbær Hvede”, men det fremgår ikke at etiketten. Den er brygget på byg- og hvedemalt, sukker, humle, gær og syre, og så er der tilsat hyldebær, samt aromaer ( E331 ). Det er jo lidt snyd.



Det er en flot, rød øl med en sløret fremtoning. Kronet at noget meget let skum der virker helt sodavandsagtigt. Der er en kraftig duft af bær ( brombær, hindbær ( aromastoffer ) og måske lidt hyldebær). Den er yderst let i munden. Alkoholprocenten er kun på 2,8%, så den er ikke farlig i trafikken. Den er frisk og virker nærmest som en læskedrik. Smag af rød sodavand – nok bedre end Landkær , men ellers lidt i samme boldgade.
Man kan spørge sig selv hvad begrundelsen er for sådan en øl. Det er sjovt at man kan lave den, men man kunne ligeså godt drikke en rød sodavand. Og man skal jo drikke en del for at få en lille fjer på, så det kan heller ikke være grunden. Men det er bestemt ikke nogen dårlig læskedrik.
Karakter 2+ ( Jeg har svært ved at se formålet ( + fordi den smager udmærket ))

Ingen kommentarer:

Send en kommentar