Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 27. juli 2014

Tid til en øl - Braunstein Kronborg



27. Juli 2014

Da vi var i Helsingør for at se vores datters lejlighed, besluttede vi os for at gøre en ferie ud af det og lege turister. Så dagen efter var vi på Kronborg, så den yngste kunne se, hvor hun var havnet henne. Riddersalen er nok det flotteste rum på slottet.

Som så mange andre turistmål/events har Kronborg naturligvis også deres egen øl – ”Kronborg”. En mørk øl med anis, brygget af Braunstein.
 

Erik af Pommern byggede i 1420erne et fæstningsværk i Helsingør ved navn Krogen. Senere – i 1574-85 - ombyggede Frederik d. II det til et renæssanceslot. Det brændte i 1629, men blev genopført at Christian d. IV.

På den tid var øl den vigtigste drik i landet, for vandet i byerne var urent. Øllet blev jo kogt, så det var ikke skadeligt. Det var nok ikke så stærkt øl, den almindelige befolkning drak. Man hævder at folk drak 7-8 liter øl om dagen ( også børnene ), men Kongen og adelen har drukket stærkere og bedre øl – ofte krydret med specielle krydderier.

”Kronborg” er en mørk, formentlig overgæret ale på 7,0% - krydret med anis. Den er ikke kulsort, men lyset skinner igennem og giver et rødbrunt skær. Duften af anis er tydelig, og denne note er også fremtrædende i smagen. Det er lige før, den bliver for gennemgående, for der er ikke så mange andre smagsvariationer. Men lakrids har jo aldrig skadet noget, så man vænner sig til det.

Karakter 3+                                                                                                                                             


                                                                                           

Ingen kommentarer:

Send en kommentar