15. Juli 2014
I
1530-erne flygtede en gruppe Benediktinermunke fra England, da Cromwell lukkede
klostrene og overtog deres gods og jorde. De slog sig ned i Frankrig og
oprettede et nyt kloster i 1608. Her bryggede de deres egen øl – ” La biere
Anglaise”.
I
1793 måtte de atter flygte. Denne gang fra Den Franske Revolution, og de vendte
tilbage til England, hvor de i 1802 byggede et nyt kloster i Ampleforth,
Yorkshire. 1802 er det årstal, der er printet på etiketten. Klosterets
våbenskjold pryder også etiketten.
Deres
”Abbey Beer” er en double på 7,0% - eftergæret på flasken, så den er mere ”belgisk”
end ”engelsk” i sit udtryk. Den er meget mørk og uklar - med skum, der hurtigt
svinder hen. Der er duft af mørk frugt, puddersukker og lidt karamel. Den er
let og livlig i munden. Det er også karamel og puddersukker, der dominerer
smagen, med et spændende input af hård, engelsk lakrids i baggrunden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar