Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 10. juli 2014

Tid til en øl - Okkara Tróndur


10. Juli 2014

Vores forestilling ”Jorden rundt på 80 dage” foregår i 1872. Der indgår en del aviser i stykket, og vi har fundet en gammel forside fra Finacial Courier 27. September 1890, til at give det rigtige, gamle udtryk. Så når man sidder og venter på at skulle ind på scenen, kan man jo studere, hvad der var forsidestof i 1890.

Og et af de store emner er – at humlehøsten har været i krise, grundet dårligt vejr. Heldigvis har vejret bedret sig, så det ikke bliver så slemt som frygtet, men man når kun op på ca. halvdelen af den normale produktion. Det er især typerne Goldings og Colgate, der er reddet. Man nævner sågar de forskellige producenter – ( Rainham, Barbledown, Ospringe, Selling osv ), det er lykkedes at få noget af høsten i hus, men ingen har den mængde, de plejer. Rapporter fra Belgien og Tyskland tyder på. at der også er problemer her.

Det er jo ikke just aktuelt, men det er sjovt for en ølentusiast at læse.

Til fodboldkampen i går – som jeg så 2. halvleg af  - åbnede jeg en øl, og det var det mest interessante ved den kamp.

 
Det færøske bryggeri Okkara, har flere guldøl i programmet, og den stærkeste er ”Tróndur” på 7,6%. Det er en gylden øl med mange livlige bobler og kraftigt, hvidt skum. Duften er sød med overmoden frugt, og lidt ascorbinsyre ( det hører sig jo til ). Det føles i begyndelsen blød i munden, men bruser op til en let prikkende afslutning. Smagen er sødlig af blomme og alkohol – den virker en anelse sprittet, men ikke ubehagelig.
 
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar