18. September 2016
I
sommer besøgte jeg det lille norske bryggeri Ægir, der ligger mellem stejle
fjelde i Flåm. Et par gange om ugen lægger et kæmpestort krydstogtskib til kajs
og sender glade turister ud på eventyr – og en del af dem besøger også den
lille brewpub, der ligger midt på havnen i Flåm.
Den
er udformet som en vikingesal og i underetagen er der en pub, mens restauranten
findes ovenpå. ( se tidligere indslag ).
Går
man i stedet ind af en lille sidedør, kommer man ind i ølbutikken, der er
adskilt fra resten af en glasvæg. Her er øllene væsentligt billigere – til gengæld
kan man kun købe øl under 4,7%, der er grænsen for alkohol uden for
Vinmonopolet.
Bartenderen
betjener også butikken – når han har tid – og han har i hvert ikke tid til at
hyggesnakke om øl. ”Hvad skal du have?” – og hurtigt videre. Der er seks øl til
salg, men jeg kendte de to, så jeg bestilte resten og det er en af dem, jeg
åbnede her til aften.
Et
par af øllene er dåseøl, og de har en anderledes lukning end de danske. Hele
toppen ryger med af, så det er lettere at hælde øllet op. Jeg synes bedre om
det end de danske udgaver.
”Rallar”
er en amber ale på 4,7%. ”Rallar” er betegnelsen for de norske arbejdere, der
anlagde jernbaner og veje fra 1850 – 1920. Betegnelsen bruges såmænd sikkert
også i dag for hårdtarbejdende arbejdsmænd. I hvert fald betegnes denne øl som ”
perfekt for rallarar og andre som fortener ei velsmakande forfrisking etter ein
lang dag”.
Den
er brygget på seks forskellige malte og den står smukt i glasset med en fin rød
farve. Duften er netop maltet med nødder og svampe fra en mørk skovbund. Det er
også indtrykket, når man smager på øllet. Der er ikke så megen humlebitterhed.
Desværre føles den lidt for let og tynd. Det ville have passet smagen bedre med
lidt mere krop.
Karakter
3+
Guden
Ægir er – ifølge Odin – navnet på den bedste brygger i verden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar