28. September 2016
Klitplantagerne
omkring Skagen er fulde af gode og spændende vækster. Min morbror har i mange
år samlet bær og urter til sine bjesk i Bunken Klitplantage, og det ser ud til,
at Skagen Bryghus også har været ude i naturen for at finde ingredienser til de
2 ”Ancher øl”.
I
den mørke ”Michael Ancher” var det enebær og lynghonning, og i hyldestøllen til
Anna Ancher er det hybenskaller og lyngblomster.
”Anna
Ancher” er en hindbærrød øl medluftigt hvidt skum. Der er en fin og frugtig
aroma, hvor hyben giver et sødligt islæt. Denne øl er også venlig at drikke.
Smag af hyben og bær, og en let syrlig note bagved, der måske skyldes
lyngblomster ( jeg ved ikke hvordan de smager ). Der er brugt Northern Brewer,
men humlen giver ikke nogen nævneværdig bitterhed fra sig.
Karakter
3+
I
morgen har jeg 10 år jubilæum som ølnørd. Denne interesse stammer fra en
ølsmagning i 2006, som jeg holdt med mine venner. Jeg havde ingen anelse om
indvirkningen på mit liv. På fredag fejrer vi det med en smagning, hvor nogle
af de samme øl er med, men sandelig også nogle nye.
I
de 10 år har jeg smagt 2525 øl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar